Zwarte Cross

Niks is onmogelijk

Purple leverde in 2019 voor de Zwarte Cross licht, geluid, rigging en video. Video is op de mainstage geleverd in de vorm van een groot led-scherm op de volledige achterwand van het podium. We deden het grootste gedeelte van de techniek. Er werkten gemiddeld zo’n 50 man per dag op het terrein.

We hebben de Zwarte Cross al 13  keer eerder voorzien van techniek. We zijn van begin tot eind ruim een half jaar bezig. Hierbij is altijd één contactpersoon het middelpunt, om communicatie overzichtelijk te houden.

De Zwarte Cross is een festival op een groot terrein met zowel verschillende soorten optredens als motorcrosses: een wereldwijd uniek concept. De vier meest recente edities telden ruim 220.000 bezoekers. Tijdens het festival in 2019 bestond de line-up uit onder andere The Black Eyed Peas, Scooter, Kraantje Pappie, Heideroosjes, The Mavericks, Steel Panther en nog veel meer.

Er werden deze 2019-editie 20 trailers aan materialen geleverd. Hiermee voorzagen we ruim 40 area’s van techniek. Om dit te realiseren is onze crew hier 12 dagen voor on site geweest. Met projectmanagers en een goede backoffice hebben wij een oplossing geboden voor (internationale) artiesten die lastminute met wijzigingen kwamen. Tevens hebben we dit jaar door strakke planning in hetzelfde weekend als Zwarte Cross ook het grote festival Dominator voorzien van 20 trailers aan materiaal. Beide evenementen zorgden voor in totaal ruim 40 trailers en zijn uiteindelijk zeer geslaagd.