Appelpop

Een samenwerking met enthousiaste vrijwilligers

Purple Group verzorgde in 2019 bij de drie podia het licht, het geluid en de rigging. Met zorgvuldige afstemming tussen Purple, organisatie en artiesten werden alle podia technisch ingevuld. Dit resulteerde in een naadloze op- en afbouw.

We worden elk jaar betrokken in het voortraject van pre-productie. Het design van de podia wordt vanuit Appelpop aangeleverd en wij vertalen deze ontwerpen vervolgens in de benodigde audiovisuele materialen. Al ruim 20 jaar werken wij met veel trots samen met het team vrijwilligers binnen de organisatie van Appelpop. Ook deze editie weer, in 2019!

Appelpop is een gratis festival dat wordt georganiseerd door een groep vrijwilligers die hun ziel en zaligheid in de muziek en het festival leggen. Een gedeelte van die vrijwilligers wordt tijdens Appelpop gekoppeld aan onze crew om te helpen met het opbouwen van de podia. Hierbij kunnen wij hen een stukje leerschool bieden over licht, audio en rigging.

Het festival biedt plaats voor toonaangevende (veelal Nederlandse) artiesten als Racoon, Douwe Bob, Ilse DeLange, Nielson, Within Temptation, Kraantje Pappie, Rowwen Hèze, Navarone, Rondé, Mozes and the Firstborn, en nog veel meer.

Podium drie werd voorheen altijd door de organisatie zelf gedaan. Door onze lange en intensieve samenwerking heeft Purple Group het vertrouwen gekregen om ook podium op te pakken. Bij de evaluatie van de afgelopen editie werd Purple Group direct weer opgenomen in de planning voor volgend jaar. Het is een mooie blijk van waardering om te zien hoe graag de organisatie van Appelpop ons jaarlijks weer ziet verschijnen.