Preproductie

Goede voorbereiding is het halve werk.

We hebben een fantastisch team van projectmanagers dat zich met de voorbereiding van alle evenementen bezig houdt.
Alle facetten van een productie worden tot in de puntjes voorbereid.


Korte lijnen

Je krijgt een projectmanager toegewezen voor je productie. Deze persoon is je vaste contactpersoon vanuit Purple Group. Hierdoor kun je altijd bij die persoon terecht met je vragen, wat de communicatielijnen kort houdt. Door telkens met dezelfde persoon te schakelen leer je ‘elkaars taal’ spreken en kom je snel tot het resultaat wat je voor ogen staat.

Allesomvattende voorbereiding

Een goede voorbereiding is essentieel om de productie op locatie soepel te laten verlopen.
Aan de ene kant is de projectmanager bezig met de technische voorbereiding, waartoe o.a. behoren het maken van werktekeningen, rigging calculaties en audio-shoots.
Aan de andere kant denkt deze al na over crew- en logistieke planning en tijdschema’s.
De projectmanager voorziet je van alle benodigde informatie.

Experts op elk vakgebied

De projectmanager zorgt er dus voor dat jouw project in goede banen wordt geleid en denkt aan zaken waar je zelf mogelijk niet bij stilstaat.
Zij hebben ruime kennis en ervaring opgedaan als technisch medewerker bij projecten en weten als geen ander wat er nodig is om jouw evenement te laten slagen. Bovendien kunnen zij steunen op specifieke expertise van onze licht- en audiovoorbereiding.

De technische kennis en kunde van onze medewerkers staat dus hoog op onze prioriteitenlijst. Daarnaast neemt veiligheid op en rondom de producties een voorname plek in. Dit verdient dan ook onze permanente aandacht.
Om het niveau dat wij hierin voor ogen hebben te waarborgen vinden er regelmatig bijscholingscursussen plaats voor het personeel.

3D visuals en ontwerpen

Aan creativiteit geen gebrek.
Onze lichtontwerpers weten telkens weer te verrassen met hun creaties. Om een helder beeld te krijgen van wat je kunt verwachten zetten zij hun plannen om in 3D-tekeningen. Deze SCAD (Re-Event) ontwerpen vormen de basis voor werktekeningen die de technici mee naar locatie krijgen.

Wysiwyg

Voor jouw eigen beeldvorming kan het prettig zijn om het ontwerp voor je evenement van tevoren op een scherm te bekijken.
Om dit te bereiken kunnen we CAD-tekeningen visualiseren en krijgt het uiteindelijke resultaat zichtbaar meer vorm. We genereren de 3D tekening naar een afbeelding.

We kunnen deze mogelijkheid bieden dankzij het programma wysiwyg. Je bekijkt dus al in een vroeg stadium hoe het plan voor je evenement er op dat moment uit ziet en zo kun je wat gemakkelijker aangeven wat je anders zou willen zien.

Neem contact op met onze specialisten van preproductie